Jul på Österlen

Vi har just firat vår första jul och nyår i vårt nya hus på Österlen, ett par kilometer från havet i söder. Huset må vara nytt för oss men det firar faktiskt 100-årsjubileum i år. Det brukade vara en liten lantgård med grisar, kor, kycklingar och allt.

Jag har kunnat arbeta i min nybyggda ateljé i ladan i några månader vid det här laget.

Så här såg den ut i juni respektive till jul:

Det finns fortfarande mycket att ordna upp och förbättra, men den fungerar.

Mitt sikte är inställt på premiärutställningen vid påsk 29 mars-7 april, som en del av den traditionella årliga ”Påskrundan” där konstnärer runtomkring bjuder in konstintresserade till sina ateljéer.

Men det betyder att det finns MYCKET att göra för att detta ska bli verklighet. Inte bara målning och inramning – det finns också ett stort utrymme bredvid studion som vi ska försöka förvandla till ett enkelt galleri.

Sen i somras har jag arbetat med vad som håller på att bli en svit av oljemålningar med öppna landskap. Det skiftande ljuset och den stora himlen i omgivningen verkar ha huvudrollen. Du kan se en av dem överst i det här inlägget, en liten olja på panel som heter "Twilight Biker" (vi tillbringade många sommarkvällar med att cykla runt i trakten).

Jag har alltid känt en speciell koppling till det öppna, vackra landskapet här eftersom jag tillbringade mycket tid i det under uppväxten (vi bodde bara några mil upp längs kusten). Jag tillbringade de flesta somrarna ute på fälten och i mina minnen är de magiska. Så när vi äntligen flyttade hit kändes det som ett naturligt motiv att börja med.

Jag önskar dig ett fantastiskt 2024!

Få mitt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på det jag arbetar med, kommande utställningar och annat spännande.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Få mitt nyhetsbrev

×